Mys - Ek Ders İşlemleri - Gerçek Öğretmen.com
.

31.3.23

Mys - Ek Ders İşlemleri

KBS EK DERS İŞLEMLERİ

https://www.kbs.gov.tr/ adresinden giriş yapılır.

Maaş ve Ek ders diye iki bağlantının olduğu sayfa gelir. Buradan ek ders bölümüne girilir.


1) Ek ders / Şablon bölümünden ek ders yükleme şablonu indirilir.

Ek ders çizelgeniz TCKN ve veri tip numaralı olacak şekilde bu çizelgeye kopyala/yapıştır ile aktarılır ve kayıt edilir.


2) Ek ders / Hesaplama seç / Dönem seçimi yapılır / Kurumsal Hesaplama (Aynı Banka) seçilir. Gelen sayfada halihazırda olan bordro seçilir.

Gelen veri tiplerinin tümü seçilir. Tamam denilir.

Gelen sayfanın üst kısmında “Dosya Yükle” ye tıklanarak daha önce indirilmiş olan şablon seçilerek yükleme işlemi yapılır. Daha sonra “Kaydet” e basılır.

 

DİKKAT! Ek ders için bordro “hesaplama” ve “onaylama” işlemler bir sonraki ayın ilk iş günü yapılmaktadır. Aksi durumda vergi kesintisi fazla olmaktadır.

 

3) Ayın ilk iş günü hesaplama ve onaylama işlemleri tarafınızdan yapılır. Burada ek ders çizelgeniz ile hesaplamadaki sayıların aynı ve tutarlı olmasına dikkat ediniz.

 

4) Ek ders / Raporlar / Dönem seçimi / Hazırlanmış olan bordro seçilir.

 

1-İcmal

2-Bordro

3-Banka listesi

4-Sizin hazırladığınız ek ders çizelgelerini ıslak imzalı olarak 2’şer nüsha hazırlayıp bir nüshasını il mem muhasebe servisine gönderilmeli. 1’er nüshası okulda muhafaza edilmelidir.

5-Şayet ek dersi yaptığınız ayda Meb sınav görevi alan personel varsa bunu öncelikle MEBBİS/Sınav İşlemleri modülünden KBS Görevli Ödeme Listelerindeki bilgiler KBS ek ders girişi bölümünde sağ üst köşede yer alan Ek ders dışı ödemeler kısmına tek tek girilir. Kaydet yapılır. Sınav icmali ise raporlar kısmından indirilen icmale ait excell dosyasının kendi ikinci sayfası içerisinde bulunur. Çıktı alınıp dosyaya eklenir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.