Gerçek Laz Böreği Tarifi %100 - Gerçek Öğretmen

6.10.20

Gerçek Laz Böreği Tarifi %100

 Hakiki laz böreği nasıl yapılır?

1. Önce 1 litres süt ile 1,5 su bardağı un tencerede (yumurta çırpma aparatı ile) iyice karıştırılır. Karışım sağlandıktan sonra isteğinize göre 1 bardak şeker karışıma ilave edilir ve karıştırılır.

2. Yumurta sarısı ile 1 yemek kaşığı yoğurtu bir kasede karıştırınız. Bunu kaynamadan karışıma dökeceğiz.

3. Bir tepsiye bir kat yufka ve üzerine ceviz eklenir.  Kat sayısı 3 olacak şekilde yapılır. Hazır günlük ince yufka tercih edilebilir. El açması ile uğraşmak istemeyenler için...

4. Tepsi hazırlandıktan sonra muhallebiye geçilir. Çünkü muhallebi soğumadan tepsiye dökülüp her yere eşit olarak yayılması sağlanır.

5. Tencere ocağa alınır ve çırpıcı ile sürekli karıştırılır. 

6. Bir çay kaşığı karabiber ilave edilir.

7. Kaynamadan biraz önce (karışım katılaşmadan) yumurta sarısı ve yoğurt karışımı yavaş yavaş dökülerek karıştırılır.

8. Kaynayınca ve katılaşınca ocak kapatılır.

9. Muhallebi tepsiye dökülür ve yayılır. 

10. Bir kat yufka ve üzerine ceviz eklenir.  Kat sayısı 3 olacak şekilde yapılır.

11. Uygun şekilde kesilir. Uygun miktarda tereyağı pişirilip karışımın üzerine uygun şekilde dökülür.

12. Fırına verilir ve üzerinin kızarması sağlanır.

13. Fırından çıkınca soğuması beklenir.

14. Yarım çay bardağı (size kalmış fazla da olabilir) şeker ile hazırlanan sıcak şerbet, soğumuş böreğin üzerine dökülerek servise hazır olur.

15. Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.