Sınıflarda Kullanılabilecek Bilgisayar Destekli Uygulamalar - Gerçek Öğretmen
.

31.10.17

Sınıflarda Kullanılabilecek Bilgisayar Destekli Uygulamalar

Bu yazımızda sınıflarda ve sınıf dışında öğretmenler ve öğrencilerin kullanabileceği uygulamalardan önemli gördüklerimizden bahsetmek istedik. İşte bu uygulamalar ve uygulamalar hakkında kısa bilgiler:





BeyazPano:
Bu platformda sanal sınıf oluşturup ödevler verebiliyorsunuz. Ödev kontrolü yapılabiliyor.


Edpuzzle:
Bu platform sayesinde herhangi bir youtube veya edpuzzle videosunun belli kısımlarında videonun otomatik durmasını ve o kısımda öğrencinin sizin hazırlamış olduğunuz bir soru ile karşılaşması sağlanabiliyor. Bu sayede öğrenciye izlemesi gereken bir video görevi verdiğinizde bunun takibini yapmanız kolaylaşıyor.



4D Uygulamaları:
Anatomy4D: İnsan anatomisini 4 boyutlu olarak mobil cihazlarda görmeye olanak veriyor.
Elementy4D: Periyodik cetveli 4 boyutlu olarak öğretmek içn fırsatlar sunuyor.
Space4D: Dünya ve gezegenler ile ilgili 4 boyutlu veriler sağlıyor.
Dinozor4D: Dinazorları 4 boyutlu olarak görmemizi sağlıyor.
Anatronica: İnsan vücudunu mobil cihazınızda 4 boyutlu olarak, kalp, dolaşım, solunum sistemleri gibi ayrıntılı olarak inceleme fırsatı sunuyor.



Phet Simülasyonları: 
Fen, matematik gibi alanlarda gerçek ortam özelliklerini sunan simülasyonlar sağlıyor. Öğrenciler yer çekimi, itme, sürtünme, ışık gibi kavramları detaylı olarak inceleme, deneme ve uygulama fırsatı buluyor.




Concord.org
STEM ile ilgili simulasyonların bulunduğu bir platformdur.



Kahoot:
Sınıf içinde online bilgi yarışması yapmamızı sağlayan bir sistemdir. Sınıf içinde çoktan seçmeli sorular, anket vb. etkinlikleri eğlenceli hale getiren bir uygulamadır.



Plickers:
Bu uygulama sayesinde sınıfta tüm cevapları canlı canlı görebileceksiniz. Nasıl mı? Akıllı bir telefon, ve bir bilgisayar... Öncelikle plickers.com sitesinden öğrenci kartlarını indiriyorsunuz. Sonra öğrenci kartlarının hangi öğrencilere ait olduğuna dair sisteme öğrenci bilgilerini giriyorsunuz. Sonra öğrencilere bu özel kartları numarası ile uygun şekilde dağıtıyorsunuz. Sınıfa soru sorduğunuzda öğrenciler kartlarını cevaba uygun yönde çevirdiğinde siz de akıllı telefonunuzla çevim yaptığınızda kimin doğru kimin yanlış cevap verdiğini anlık olarak görüyorsunuz. Bu verilerin istatistiği de aynı anda etkileşimli tahtada görünebiliyor. Buna öğrenciler bayılıyor.




Discoveryeducation.com
Öğrencilere çeşitli türlerde bulmaca hazırlamamızı sağlayan bir platformdur. Ücretsiz olarak hızlıca bulmaca tasarlayabilirsiniz. Bulmaca hazırlamaya bu bağlatıdan başlayabilirsiniz.
Bulmacayı oluşturur iken ilk yazdığımız kelime bulunacak kelime olmakta, sonra yazacaklarımız ise bulmacanın ipucusu olmaktadır.




Quizlet.com
Kelime ezberleme kartları (flashcard oluşturma ve çalışma), görsel bir şekil üzerinde tıklanan yer ile ilgili açıklamaların sesli ve yazılı olarak oluşturulabileceği kavram öğretiminde öğrencilere sunulabilecek bir uygulama platformudur. Türkçe yayın da yapmaktadır.


Padlet.comBu platform sayesinde online soru tasarlıyruz. Konu ile ilgili basit bir link belirliyoruz. Öğrenciler siteye üye oluyor veya google hesapları ile giriş yapıyor. Sonra verilen soruya yanıt veriyorlar. Verilen yanıtlar etkileşimli tahtada yansıyor. Bu uygulama ile ders başında öğrencilerin ön bilgilerinin neler olduğunu öğrenmek için kullanılabilir. Uygulamada öğrencilerin isimlerinin görünüp görünmeyeceği ayarlanabiliyor. Grup çalışmalarında grupların ortak fikirleri de bu şekilde alınabilir.




Classtools.net
Bu uygulama ile online çarkıfelek uygulaması tasarlanabiliyor. Bu bağlantıdan giriş yapıp, öğrenci listesini bir metin dosyasından alt alta olacak şekilde yapıştırıp  kaydediyoruz. Bu şekilde çarkıfelek hazır olup kura çekimi yapılabiliyor. rastgele öğrenci seçerek oluşturulacak grupların belirlenmesinde kullanabilecek bir uygulamadır.




infogram.com
Bu uygulama ile infografikler oluşturabiliriz. Bu uygulama ile anket yapıp veri toplarız. Toplanan verileri çoklu gösterimlerle görmemize olanak verir. Bu site yabancı dil ile hizmet vermektedir. easel.ly adlı site ise Türkçe dil ile de hizmet vermekte ve aynı özellikleri sunmaktadır. 




Storyboardthat.com
Bu site aracılığı ile derslerinizle ilgili karikatürler oluşturabilirsiniz. Hem çok kolay hem de çok kullanışlı. Ücretsiz olarak  bir çok çalışma yapabilirsiniz ancak çıktı olarak almak için ücret talep edebilir. Bu durumda da ekran fotoğrafını çekip düzenleyerek kullanabilirsiniz.





powtoon.com
Bu web sitesi ile online hareketli karikatürler tasarlayabilir veya ders anlatım animasyonları tasarlayabilirsiniz. Ücretsiz olarak bu hizmetlerden yararlanabilirsiniz.




Prezi.com
Bu web sitesi ile gayet ilgi çekici, baş döndüren slaytlar hazırlayabilrisiniz. Tüm slaytlar bir sayfada görünür. Sırayla ordan oraya geçiş yapar. Slaytlara video da eklenebilmektedir. İlgi çekmek ve farklı bir slayt hazırlamak istiyorsanız bu tam size göre.





Emaze.com
Slayt tarzı sunumlar hazırlayabileceğiniz bir web sitesidir. Slayt geçişleri bulutları andırır cinstendir.


Sizlerin de eklemek istediği uygulamalar varsa aşağıda yorumlar bölümüne yazarak paylaşabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.