15 TEMMUZ ŞEHİTLER KİTABESİ ve 15 TEMMUZ ŞEHİDİ ÖMER HALİSDEMİR KİTABESİ - Gerçek Öğretmen.com
.

7.11.16

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KİTABESİ ve 15 TEMMUZ ŞEHİDİ ÖMER HALİSDEMİR KİTABESİ

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KİTABESİ ve 15 TEMMUZ ŞEHİDİ ÖMER HALİSDEMİR KİTABESİ'lerinin yazısı ve vekötrel tasarım dosyası (.ai) 28cm x 65cm boyutlarında hazırlanmıştır. Boyutlarında istenilen değişiklikleri yapabilirsiniz.



VEKÖREL DOSYALARI İNDİR






15 TEMMUZ
ŞEHİTLER KİTABESİ
(Yazısı)

İnsanlığın ve nice uygarlıkların beşiği olan kadim coğrafyamız kanlı ve vahşi bir saldırıya tarihin kaydettiği en büyük ihanet girişimine maruz kaldı. Ülkemize, vatanımıza, milletimize ve tüm insani değerlere ihanet eden FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen kanlı ve hain girişim, aziz milletimizin direnişiyle yerle bir oldu. Elleri öpülecek analar, babalar, dedeler, nineler mermilere ve bombalara siper olan gençyaşlı yiğitler vatanını milletini namusunu savunmak için yola çıktı. Soylu bir aşık edasıyla gittiler. Milli iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve halkımızın sarsılmaz birliğini savunan çelikten bir kale oldular. Şehadet şerbetini içip yokluklarla vatanlarına hayat verdiler. Gazi olup vatan aşkıyla kutsanmış bir yaşama bilincine dönüştüler. Malazgirt'te, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi onurlu ve dik duruşlarıyla bir kez daha tarih yazdılar.

Sevgili Çocuklar!

Sizler bu şanlı tarihi hatırlayarak büyüyün. Çünkü ayakta kalmaktır hatırlamak, sevmek ve mücadele etmektir. Vatanı savunurken bütün varlığı ile orada olmaktır. Şehit ve gazilerimizin aziz hatıralarına her türlü ve her şart altında sahip çıkmaktır ve asla unutmamaktır.



15 TEMMUZ ŞEHİDİ
ÖMER HALİSDEMİR
KİTABESİ
(Yazısı)






HAYATI

Yedi çocuklu bir aileden gelen Ömer Halisdemir çocukluğunu Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde geçirmiştir. Çukurkuyu'da okul sonralarında çobanlık yapmıştır. Hatice Halisdemir ile olan evliliğinden Elifnur ve Doğan Ertuğrul adlarında iki çocuk sahibi olmuştur. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yurt içinde ve yurt dışında görev yapmıştır. Babası Hasan Hüseyin Halisdemir'in aktardığı bilgiye göre, vurduğu komutan Semih Terzi ile Afganistan'da birlikte görev yapmıştır.

ŞAHADETİ

2016 Türkiye askerî darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'na girmeye çalışan Özel Kuvvetler komutan yardımcısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi, Özel Kuvvetler komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'dan aldığı emir üzerine alnından vurarak öldürmüştür. Semih Terzi'nin korumaları da Ömer Halisdemir'i 30 kurşunla şehit etmişlerdir. Çıkan çatışmalarda askeri darbe yanlısı 14 subay öldürülmüş, 36’sı ise teslim alınarak Gölbaşı Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklanmıştır. Çeşitli basın kaynaklarında çıkan haberlerde Halisdemir’in darbe girişiminin seyrini değiştiren isimlerden biri olduğu ifade
 edilmiştir.




1 yorum:

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.