Öğretmenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken Filmler - Gerçek Öğretmen.com
.

8.3.14

Öğretmenlerin Mutlaka İzlemesi Gereken Filmler

Eğitimcilerin izlemesi gereken filmler... Bu yazıda öğretmenlerin izlemesinin fayda sağlayacağınız düşündüğüm filmleri belirtmeye çalıştım. Özellikle 1., 2. ve 3. filmleri izlemenizi önemle tavsiye ederim.











1. Taare Zameen Par / Her çocuk özeldir / Yerdeki Yıldızlar (2007)Harfleri sayıları algılama problemi yaşayan bir çocuğun çevresi ve ailesi tarafından tembel geri zekalı muamelesi görür. Çalışmayı öğrenebilmesi için yatılı okula verildikten sonra resim öğretmeni ile değişen hayatı ve başarısını anlatan bir film.

2. 3 İdiots / 3 Ahmak (2009): Hindistan’ın en iyi mühendislik okuluna başlayan öğrencilerin hayatını anlatıyor özet olarak. Sistemin daima yarış üzerine kurulu olduğu, herkesin en iyi olmaya çabaladığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşı. Başlarından geçenler, hayattan aslında ne istedikleri. Ranco karakterinin başrol oynadığı film dram ve komedi türünü en iyi şekilde harmanlayıp bize öğretici bir film olmakta.

3. Black / Benim Dünyam: 2005 yapımı güzel bir hint/amerikan filmi.hayatını karanlıkta yaşamaya mahkum sağır ve kör bir kızın, öğretmeni sayesinde hayatın abecesini öğrenmesinin konu edildiği; dram yönünün sömürülmeyip sadece ortaya konulduğu, sürükleyici ve izlenesi bir eser. kızlarına belli kalıpların içerisinde baktıkları için başarılı olamayan bir aileye, öğretmen bakış açısının bolluğu ile karşılık veriyor ki bu sayede imkansızı-bu da asla öğrencisine öğretmediği bir kelime- başarıyor.
Black filminin 2013 yılında Türkiye’de Benim Dünyam adıyla bir yeniden çevrimi gösterime girmiştir.

4. Koro / Les Choristes (2005): Kötü yönetilen bir yatılı okula yeni atanan müzik öğretmeninin, buradaki sorunlu öğrencilerin yaşamlarını müziği kullanarak etkilemesi anlatılmaktadır.

5. Dead Poets Society / Ölü Ozanlar Derneği (1989): İngilizce Öğretmeni John Keating'in Welton Okulundaki sıkı muhafazakar ortamı değiştirme çabası ve öğrencileri etkilemesi üzerine kurulu bir hikaye. Robin Williams'ın performansı etkileyici.

6. Stand and Deliver / Kalk ve Diren (1988): Jaime Escalante, Hispanik öğrencilerin devam ettiği bir okulda eğitim veren bir matematik öğretmenidir. Öğrencilerinin başarı potansiyeline inanan Escalante, sıra dışı öğretme yöntemleri geliştirerek, toplumun dışına itilen, umutsuz vak’a gibi görünen çete üyelerinin sınavlardan geçmesi için mücadele verir.

7. To Sir With Love / Sevgili Hocamız(Sevgili Öğretmenim) (1967): Mühendislikten gelme bir öğretmen ve sorunlu öğrencileri. Terk edip gitmemek ve öğrencileri kazanmak adına gösterilen gayret...

8. The Breakfast Club / Kahvaltı Kulübü (1985): bir haftasonunu kütüphanede geçirme cezası alan birbirinden farklı beş lise öğrencisinin birbirini keşfini anlatıyor.

9. Good Will Hunting/ Can Dostum (1997): MIT'te çalışan matematiği kuvvetli, psikolojisi zayıf bir hizmetli ve psikoloğu arasında doğan sıkı dostluğu yansıtan izlenesi bir film.

10. Precious / Acı Bir Hayat Öyküsü (2009): 1980'lerin Harlem'inde öz babası tarafından hırpalanmış, tecavüz edilmiş ve ikinci çocuğa hamile obez bir bayanın hayatı alternatif bir okula kayıt olmasıyla değişmeye başlar.

11. The Paper Chase (1973): Hukuk Fakültesinde birinci sınıfta okuyan örenci, hem derslerle, hem de kız arkadaşının babası zorlu profesörle baş etmeye çalışır.

12. Dangerous Minds / Sakıncalı Düşünceler (1995): Eskiden orduda çalışan bir öğretmenin şehrin fakir bölgesinde bir okulda, sıradışı teknikler kullanarak öğrencileriyle arasında bağ kurmaya çalışmasını anlatan bir film.

13. Educating Rita (1983): Eğitimi yarım kalmış bir bayan kuaförü ile bir üniversite profesörünün yollarının nasıl kesiştiğini göreceksiniz.

14. Koç Carter: Ken Carter, sıradan bir lise takımının basketbol antrenörüdür. Oldukça farklı kesimlerden gelen, birbirleriyle çok anlaşamasalar da bir şekilde birlikte oynamayı öğrenen bir basketbol takımı vardır. Ancak çevreden tartışmalar yükselmektedir. Çünkü takımı, akademik kontratlarını sonlandırmak istemektedir.

15. Lean On Me / New Jersey’nin Paterson şehrinde bir lise,şiddet,uyuşturucu ve umutsuzluk içinde debelenmekte. Öğrencilerin çoğu Afro-Amerikan, fakirlik ve yokluk içindeki öğrencilerle dolu bu lisenin temel yetenek ve beceri testleri o kadar düşüktür ki,mesele belediye başkanına kadar intikal eder. Ortada çok büyük bir sorun olduğu bellidir. Müfettişler başkana sıradışı bir çözüm önerirler: Joe Clark.

16. Billy Elliot / 1984 İngiltere’si… Kuzeyde çalıştırılma metotları nedeniyle koşullarına karşı gelen madencilerin grev yaptığı dönem… Billy Elliot yaşına rağmen olgun, 11 yaşındaki bir çocuktur. Babası ve ağabeyi ile birlikte yapılan grevlere katılmaktadır. Billy, kararlarını tıpkı bir yetişkin kararlılığıyla vermeye çalışmaktadır. Bir gün boks sporunu bırakıp bale yapmak istediğini söyleyince ise ailesi ona karşı çıkacaktır. Ancak Billy’nin yanında onun bu kararını destekleyen insanlar da olacaktır. Stephen Daldry’nin başrolünü Jamie Bell’e teslim ettiği Billy Elliot, 3 dalda Oscar’a aday gösterilmişti. Ayrıca film Jamie Bell ile Julie Waters’a birer BAFTA ödülü getirdi.

17. İpek yolu Çocukları (The Children Of Huang Shi): 1937 ‘de Şangay’da geçen hikayede Çin’deki Japon işgalini takip etmekle görevli bir gazetecinin yaşadıkları aktarılacak. Nanjing katliamına tanık olan gazeteci 50 den fazla yetimin kurtarabilmek için büyük savaş verecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.