HİKAYEYLE ÖĞRENİYORUM... - Gerçek Öğretmen.com
.

25.2.12

HİKAYEYLE ÖĞRENİYORUM...

Derslerde öğrencilere bazı kavramları öğretmekte zorlanmışızdır. Bu kavramlardan bazılarını kendi öğretim tekniğimle nasıl karattığımı aşağıdaki kısa kısa öykü örnekleriyle verdim. İnşallah beğenirsiniz.


Size de aklınıza gelen benzer yöntemleri aşağıdaki yorum bölümüne yazabilirsiniz.



1 KAL=4 JOULE
Balıkçı 4 kardeş varmış. Bu kardeşlerin soyadları Joule’ imiş. Bunlara Joule kardeşler diyorlarmış. Bunlar bir gün balık yakalamaya gitmişler. Ama balık çok kalınmış. Bu balığın adı Cal’mış. Bu balık çok kalınmış. Cal bunları yutmuş ve 4joule = 1 cal olmuş.

LÖSEV (Lösemili Çocuklar Vakfı)
Lös adlı bir çocuk varmış. Bu çocuğun kanında kanser hastalığı varmış. Sonra bir vakıf Lös’e bir ev yaptırmış. Bu evin adı da LÖSEV olmuş.

ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı)
Bir gün bir adam çekiciyle ağaçlara ve tarihi eserlere zarar veriyormuş. Bir gün bir heykele zarar verirken bir adam ona: Çekül oradan! Biz çevremizi ve kültürümüzü seviyoruz demiş. Böylece vakfın adı ÇEKÜL olmuş.

MİNBER
Camide hocalar hutbe okumak için yüksek merdivenli bir yere çıkarlar. Bu sırada imam oturduğu zaman rahatsız olmaması için altına minder koyarmış. Minder-Minber benzer sözcükler.

DARÜŞŞAFAKA
İki yetim ve öksüz çocuk varmış. Darüş ve Şafak. Bir tane adamda bu çocukları görmüş ve onları acımış. Bu çocuklara burs veren ve eğitim veren bir vakıf açmış. Vâkıfa da bu çocukların adını vermiş ve Darüşşafaka olmuş.

ŞADIRVAN
Camilerde abdest alınan yuvarlak yerin üstü çadırvana benzer. Çadırvan-Şadırvan benzer.

FOTOSENTEZ
Sentez adında bir fotoğrafçı varmış. Bu adama foto sentez diyorlarmış. Bu adam günün ilk saatleriyle beraber hava almaya çıkmış. Gül bahçelerine gitmiş. Bu sırada bir gülün güneşten aldığı karbondioksit ile nefes aldığını görmüş. Bunun fotoğrafını çekmiş ve bu olaya fotosentez denmiş.

YEŞİLAY
Bir zamanlar sigara, içki, kumar çok varmış. Bir adam biz yeşili seviyoruz ona zarar vermeyin demiş. İnsanlarda böylece Yeşilay’ı kurmuşlar.

KABOTAJ
Bir zamanlar Sabotaj abi diye bir gemici varmış. Bu adam hep gemisiyle denize açılırmış. Adamın gemisinin adı ise kabotaj’mış. Sonra denize açılmayla ilgili bir yasa çıkarmışlar adı da Kabotaj olmuş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.