Bilgisayarları Yönetme Programı iTALC (Türkçe) - Gerçek Öğretmen
.

8.2.16

Bilgisayarları Yönetme Programı iTALC (Türkçe)

Bilgisayarları Yönetme Programı iTALC (Türkçe)

Bu program sayesinde bir bilgisayardan kablolu veya kablosuz ağa bağlı tüm bilgisayarları yönetebileceksiniz. Açık kalan bilgisayarları kapatabilecek, komut çalıştırabilecek ve uzaktan kontrol edebileceksiniz. Kısacası akıllı tahta veya BT laboratovarı olan her yer için çok kullanışlı bir yazılım. Dili de Türkçe...





Programın Kullanma Kılavuzunu (Türkçe)

PROGRAMI İNDİR (32 BIT)


PROGRAMI İNDİR (64 BIT)


Not:
- Programı kullanmadan önce ağdaki bilgisayarlara sabit IP vermeniz gerekiyor.(Nasıl Sabit IP Verilir?) Çünkü IP ler sürekli değişebiliyor. Hangi pc yi yönettiğinizi bilmeniz açısından bu önbemli...
- Tüm windows sürümlerinde çalışmaktadır.
- 20 den fazla bilgisayar eklendiğinde uzaktan kontrol etmek istediğinizde masaüstü donma sorunu yaşanmaktadır. Uzaktan kontrol dışında bütün özellikler çalışmaktadır.


BAŞKA BİLGİSAYARLARDA YÖNETİCİ OLARAK KULLANMAK:
Programı kurdunuz, öğrenci bilgisayarlarına da kurulumu yaptınız. Sonra Yönetici bilgisayarınıza format attınız veya başka bir bilgisayarda kullanmak istiyorsunuz. Bu durumda ne yapacağınıza dair açıklama aşağıdadır:

Programın öğretmen ve öğrenci şifrelerinin yedeklerini alıp bir yere kaydedin. Öğrenci bilgisayarı için şifre örneğini de mutlaka yedekleyin. Yedekleri almak için aşağıdaki yola gidin. 

C:\ProgramData\iTALC\keys

Format attığınız veya kullanmak istediğiniz bilgisayara italc programını master olarak kurun. Sonra da "keys" dosyasını o klasöre yapıştırın. Sonra programı açın ve gerekli IP ve MAC numaralarını kaydedin. (MAC adresini yazmanızın nedeni, ağdaki kapalı bilgisayarı uzaktan açmak içindir.) Sonra da italc i kullanmaya devam edin.

Ağınızda bulunan tüm PC lerin IP ve MAC adreslerini öğrenmek için bu yazıyı inceleyin.


iTALC Önizleme

Alternatif Program Olarak:

NetSupport School 11 Türkçe'yi kullanabilirsiniz. Bu programı indirmek için aşağıdaki bağlantı adresini kullanabilirsiniz. Bu program ücretlidir. Çoğu özelliği aynıdır. Ağdaki kapalı bilgisayarları bulmada sorunları vardır.

İndirme Linki


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumunuz için teşekkür ederiz.